Tiszta szívet teremts bennem, Istenem!
top of page

Tiszta szívet teremts bennem, Istenem!

Gyereknevetéstől, közös énekléstől és játéktól volt hangos augusztus 14-20. között a Krisztus Király-plébánia udvara, ugyanis több mint háromszázötven gyerek kapcsolódott bele az evangelizációs hét programjaiba. A hagyományos tábort tizenötödik alkalommal szervezte meg a plébánia, mottója „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem” (Zsolt 51,12) volt.


A résztvevő gyerekekkel idén is azon pedagógusok foglalkoztak, akik év közben is a plébánián tevékenykednek, ők szólítják meg évről évre kollégáikat, így felekezettől függetlenül csatlakoznak be többen is az evangelizációs hét lebonyolításába. E „belső mag” aktív tagjait képezik a lelkes fiatalok, akik a háttérmunka oroszlánrészét vállalják – közülük idén többen érettségiztek, s még így is segítettek –, segítve a csoportvezetők munkáját is.

A hétfői megnyitón Takó István plébános örömmel mondott köszönetet a szülőknek, akik idén is beíratták gyereküket a táborba. A gyerekek számára pedig kiemelte: „a jó Isten valóban kíváncsi arra, mi van a szívünkben, mit szeretnénk, mire várunk, miért adunk hálát vagy éppen miért kérünk bocsánatot”.


A tábor témáját illetően ebben az évben a lélek mellett, a testrészek kaptak kiemelkedő szerepet, így volt szemfüles-, szájtáti-, illatos-ízes-, kezes-lábas- és szíves-nap. A napi ráhangoló éneklést követően egy-egy szentírási történet mentén a gyerekek kiscsoportokban bontották ki még inkább a napi témát, kiegészítve közös és önismereti játékokkal, kézművességgel. Lehetőség volt különböző ízekkel és illatokkal is ismerkedni, mint méz, a tömjén, a mirha, melyeket a szentmiséken használnak. Idén a liturgiát is törekedtek közelebb hozni, megismertetni a gyerekekkel, ennek okán a hét folyamán három szentmisét tartottak.


A tábor zárásaként szombaton Árkosra szerveztek zarándoklatot a résztvevőknek és családjaiknak, így biztosítva lehetőséget a családoknak a minőségi együttlétre Istennel és egymással.

Vasárnap pedig közösségi napot tartottak a plébánián, amelyet a tábor hálaadó szentmiséje előzött meg.

bottom of page