Zarándoklat "JÉZUS NYOMÁBAN…" Március 09-16. 2020.

Zarándoklat"JÉZUS NYOMÁBAN…"Március 09-16. 2020.

 

 Lelkikísérő: Ft. Bartos Károly kézdisárfalvi plébános

 

Hétfő : Tel Aviv – Haifa – Názáret

Érkezés délelőtt Tel Aviv-ba, megkezdjük utunkat Jézus „lába-nyomán”. Első állomásunk Haifa és a Kármel-hegy . Innen érkezünk Názáretbe a szállásra,vacsora.

 

Kedd :  Kána–Tábor-hegy – Názáret

Reggeli után Názáret megtekintése: Mária kútja, Fogantatás bazilikája – Mária háza, Szent József templom. Ebéd után indulás a Názáret közelében fekvő Kána városába, majd a Tábor-hegy és a Színeváltozás emlékhelyének látogatása. Este, vacsora a szálláson.

 

Szerda :  Genezáreti-tó és környéke

Reggeli után indulás a Genezáreti-tóhoz: Nyolc boldogság hegye, Kafarnaum (Péter háza, a kafarnaumi zsinagóga, környékbeli ásatások) Tabga: a kenyérszaporítás bizánckori temploma, Péter primátusának kápolnája. Ebéd után délután bárkára szállunk, este vacsorára érkezünk vissza Názáretbe a szállásra.

 

Csütörtök : Szamária– Betánia-  Betlehem

Reggeli után indulás Galileából Júdeába Szamárián keresztül. Ebéd Sebastiában, az ősi Szamária városába, majd az elindulunk Nablusba, az ősi Szichem városába, ahol megállunk Jákob kútjánál és az azt őrző ortodox templomnál. Utunk ezután Betániába vezet, ahol Lázár, illetve Márta és Mária történetét elevenítjük fel, Betlehembe megérkezünk a szállásra,vacsora.

 

Péntek :Holt-tenger – Jerikó – Betlehem

Reggeli után indulás Jerikóba és a Holt-tenger környékére. Itt lehetőség van fürdésre a Holt-tenger-ben, illetve ugyancsak lehetőség nyílik, hogy megtekintsük a Biblia régészetének és történelmének egyik legjelentősebb lelőhelyét, Qumránt. A Jordán folyónál megújítjuk keresztségi fogadalmunkat. Jerikóban Zakeus történetén és a vak ember meggyógyításán kívül szemlélhetjük a sivatagos helyet, mely Jézus negyven napos böjtjét idézi fel . Ebéd Jerikóban. Délután Betlehem megtekintése: Születés bazilikája (Születés barlangja, Szent József barlangja, Jeromos barlangja), Pásztorok mezeje. Vacsora a szálláson.

 

Szombat : Jeruzsálem

Reggeli után indulás Jeruzsálembe. Olajfák-hegye: Jézus mennybemenetelének emlékhelye, Pater Noster (“Mi atyánk”) temploma, Dominus Flevit kápolna, Getszemáni kert és a nemzetek temploma, Mária sírja. A Siratófal és az Óváros zsidó-negyedének megtekintése. Ebéd. Délután a “keresztény Sion”-on található szent helyek meglátogatása: Utolsó vacsora terme, Dormitio – Mária elszenderülésének bazilikája, GalliCantu (Jézus fogva tartásának és Péter tagadásának emlékhelye).Este érkezés a szállásra,vacsora.

 

Vasárnap : Jeruzsálem

Reggeli után indulás Jeruzsálembe. Az Óváros felfedezése: Látogatás a Templom-hegyre, ahol az egykori jeruzsálemi Templom állt, és ahol ma az arany kupolás Szikla-mecset található. Szent Anna templom és a Bethesda fürdő, Flegellatio – Jézus megostorozásának kápolnája, Ebéd.  Via Dolorosa – Keresztút, Feltámadás bazilikája (Golgota - Szent Sír)  Délután: Szabadidő az Óvárosban Vacsora a szálláson.

 

    Hétfő : Emmaus-Jaffa Tel-Aviv

 

Reggeli után indulás Emmaus (Nicopolis)-ba ott mise, majd séta és ebéd Jaffa történelmi városrészben. Tel-Aviv városnézés, kora esti visszautazás.

 

Részvételi díj teljes ellátással (reggeli-ebéd-vacsora), 2 ágyas 3* elhelyezéssel, belépőkkel, magyar nyelvű idegenvezetéssel,haedset használattal,különbuszos közlekedéssel, kötelező borravalókkal,1140 usd , 270 euró a repülőjegy poggyászdíjjal együtt, 110 lei reptérre történő utazás.

 

Érdeklődni lehet a  plébános úrnál, vagy a 0726915016 telefonszámon.