Pro Vita Hominis Társaság

 » Pro Vita Hominis Társaság

PRO VITA HOMINIS TÁRSASÁG

Alapelve: - az emberi élet védelme a fogantatás pillanatától a természetes halálig. NEM abortusz és NEM eutanázia. Az ember személy, élete önmagáért értékes és nem a képességei, sem a teljesítményei miatt

A Társaság Sepsiszentgyörgyön alakult 1990. június 26. Működési helye: Sepsiszentgyörgy, Cioflec Bl.6/B/4-es iroda (kedd, csütörtök 15,30-17,30) és minden olyan hely, ahol igénylik - kórház, iskola, kis közösségek, stb. Feladata: védelmezni a meg nem születetteket, az áldott állapotban lévőket előadásokkal, felvilágosító munkával. Tisztázni és bemutatni mik valójában a méhen belüli élet felszámolásának módjai, következményei.

Elérhetőségek:

Telefon: 0722-716262 és 0721-765041

E-mai: zitakov2@yahoo.com,

Skype: zitakov1


Lelki háttér: - a Társaság napi imája,

- minden hónap második csütörtökén szentmise a megfogant emberi életekért. Szentségimádás első vasárnap és második csütörtökön.

- Nagyböjtben a Magzatkeresztútjának rendszeres végzése

- Lelki adoptálás – ima, áldozat 9 hónapon át egy ismeretlen magzatért

- Aprószentekről rendszeres megemlékezés ima és böjti nap megtartásával

- Lelki olvasmányok és életvédő nyomtatványok kiadása és szétosztása

- a minden támasz nélküli lányanyák részére menedék otthon építése svájci, angol és német segéllyel, azzal a szándékkal, hogy ne legyen rákényszerülve senki abortuszra, azért mert nincs hol laknia. Az „Irgalmasság Anyja Kismamaotthon” felszentelése Árkoson 2004. október 24-én volt. Egy évig a tagok teljes önkéntesség alapján működtették, mialatt 6 kismama és gyerekeik lehettek biztonságban. A Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére felszentelt kápolnában az Oltáriszentség jelenléte és Szent Gianna Beretta Molla ereklyéje szolgál lelki támaszul az otthon lakói részére. 2005.december 1-től a Dévai Szent Ferenc Alapítvány működteti 4 ferences nővérrel.

- életvédő konferenciák szervezése, melyeket életvédő kulturális programokkal.