Hirdetések

 

2019. május 26. – Húsvét 6. vasárnapja

 

 

 

 

 

1. A héten a szentmisék időpontjai:

 

– hétfő – 7,30

 

– kedd – péntek – 7,30 és 18,00

 

– szombat – 18,00

 

– vasárnap 10,30 és 18,00

 

 

 

2. Ma délután 16 órától, találkozót tartunk a plébánia nagytermében a rózsafüzér társulat tagjai számára. Szeretettel hívjuk a tagokat és azokat is, akik szeretnének belekapcsolódni a Rózsafüzér társulatba.

 

 

 

3. Május hónapban, az esti szentmisék előtt, ¾18 órától elvégezzük a májusi ájtatosságot a templomban.

 

 

 

4. A héten folytatódnak a foglalkozások a gyerekek és fiatalok számára.

 

 

 

5. Csütörtökön Áldozócsütörtök, Urunk mennybemenetelének ünnepe. A pápalátogatásra készülve délután 17 órától szentségimádást tartunk. A szentmisében a pápalátogatás lelki gyümölcseiért imádkozunk. A szentmise után pedig a templom kelti oldalánál egy fát is elültetünk ennek az eseménynek az emlékére. Az esemény után osztjuk ki a pápalátogatásra utazóknak a belépő és az utazó jegyeket, valamint a csoportot ismertető sálakat. Ez miatt kérjük azokat, akik utaznak a pápalátogatásra, hogy vegyenek rész az eseményen.

 

 

 

6. A héten, szerdán este 18 órától a betegekért, péntekén este 18 órakor az elhunytakért végzünk közös szentmisét. Aki betegeiért vagy önmaga gyógyulásáért szeretne szentmisén részt venni, illetve aki elhunytjairól ekkor szeretne megemlékezni, a szentmise előtt jelezze szándékát a bejáratnál, és elhelyezheti erre a célra szánt adományát a kitett perselyben.

 

 

 

7. A testvérek figyelmébe ajánljuk, hogy jövő vasárnap, június 2 –án, gyereknappal egybekötött egyházközségi napot tartunk, amelyre szeretettel hívjuk a testvéreket templomunk udvarára a 10,30 -as szentmise után 17 óráig. Megkérjük a testvéreket, jelezzék jelenléti szándékukat, hisz közös bográcsozást szeretnénk, és arra elő kell készülni. Ez alkalomhoz való hozzájárulásukkal az új plébániaépület építését is támogatják. Isten fizesse mindenkinek eddigi támogatását.

 

 

 

8. Június 8 –án Pünkösd szombatján tartják a csíksomlyói búcsút. Plébániánk is szervez autóbuszt. Aki szeretne, részt venni a zarándoklaton szándékát jelezze a plébánia irodájában. Az utazás ára 17 lej.

 

 

 

9. Még mindig lehetőség van, hogy a tavai jövedelmük utáni adójuk 2%-val plébániánkat vagy egyesületeinket támogassák. A típusnyomtatványok megtalálhatók a kijáratoknál. Köszönjük azoknak, akik ezt már megtették.

 

 

 

10. Akik az újságokat megrendelték, ne felejtsék magukkal vinni. Vásárolni lehet a Tanúságtételeket tartalmazó könyvből.

 

 

 

11. Kérjük azokat, akik tehetik, az egyházzal szembeni anyagi kötelezettségüket, egyházi hozzájárulásukat mielőbb fizessék be a plébánia irodájában. Köszönjük, akik ezt már megtették.

 

 

 

12. Május utolsó vasárnapján tartják Magyarországon a Hősök napját. Imádkozzunk azokért, akik Szent István király óta a magyar hazáért és népért áldozatot vállaltak, vagy életüket áldozták. Ennek kapcsán felhívjuk a testvéreket, hogy a mai napon menjenek el és adják le szavazataikat az európai uniós szavazáson. Elődjeink kardot ragadtak és harcoltak, nekünk csak egy pecsétet kell tennünk arra, aki képvisel minket. Ne legyünk méltatlan utódok. Biztassunk mindenkit, hogy menjen szavazni és jelölje meg azt, aki a keresztény és magyar kultúránk védelmét ígérte meg.

 

 

 

 

 

Kellemesen eltöltött vasárnapot és áldásos hetet kívánunk.